Általános szerződési feltételek

 1. Üzemeltetői adatok

 

Cégnév: Dénes Krisztián Patrik E.V.

Székhely: 2531 Tokod, Kossuth Lajos utca 13.

Adószám: 66916686-1-31

Nyilvántartási szám: 40876088

Bejegyző: Okmányiroda, Esztergom

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: info@egyedibabzsak.hu

Vásárláskor írásbeli szerződést nem kötünk, következésképpen azokat nem iktatjuk.

 

 1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

 

A megjelenített termékek kizárólag online, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • Babzsák fotel
 • Babzsák huzat
 • Kutyafekhely
 • Macskafekhely
 • Puff
 • Mobiltartó babzsák
 • Babzsák töltet

 

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, magyar forintban értendők és egy termékre vonatkoznak (kivéve csomagajánlatok), és nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás és csomagolás díját. (Alanyi adómentes számlát adok).

 

Rendelés menete:

 

Az ITT található dokumentumban részletes tájékoztatást talál, a termékek megrendelésének menetéről. Ha a megrendeléssel kapcsolatban bármilyen problémája, vagy kérdése merülne fel, kérjük írjon az alábbi e-mail címre: info@egyedibabzsak.hu

 

 1. A megrendelés feldolgozása

 

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailben visszaigazolja megrendelését. Általános teljesítési határidő termékenként változik, a termék adatlapon feltüntetésre kerül. Mindez csak becsült határidő, mivel a termékek gyártása változó határidőt vehet igénybe. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére 30 napon belül.

 

 1. A megrendelt termék árának és a házhoz szállítás díjának fizetése: Utánvét, Előre utalás

 

Utánvételes fizetésnél a megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak, illetve a postásnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. Amennyiben utalással kíván fizetni, kérjük, a közlemény rovatba tüntesse fel a rendelési kódját. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

 

 1. Házhoz szállítás, információk

 

Webáruházunk megrendeléseit a MPL (Magyar Posta Logisztika) futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, amennyiben a kézbesítések sikertelenek voltak értesítőt hagy, hogy melyik postán tudja átvenni a csomagot!

 

 1. Házhoz szállítás díjszabása

 

Magyarországon érvényes szállítási áraink:

Előre utalás után házhoz szállítva: 1290 Ft

Utánvételes fizetés esetén házhoz szállítva: 1290 Ft

Paypal fizetés után házhoz szállítva: 1290 Ft

Ha a rendelés összege eléri a 40 000 Ft-ot a szállítás ingyenes.

Kézbesítési díjainkat a rendszer automatikusan kijelzi a vásárlás során. Előre utalás esetén a rendelést csak akkor kezdjük el feldolgozni, ha a banktól megérkezett az igazolás a befizetésről.

 

 1. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

 

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! A határidőt mindegyik termékhez külön megadtuk a termékleírásban (munkanapokban számolva). Ha nincs a raktárunkon az adott termék, akkor a szállítási időn kívül további 5 munkanap számolandó. (A szállítási határidő, csak tájékoztató jellegű, amelyre meg kellene érkeznie a küldeménynek.)

 

 1. Elállás joga

A megrendelőt általánosságban indoklás nélküli elállási jog illeti meg a termék átvételétől számított 14 napon belül.

Részletek a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

 1. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát
 2. a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
 3. a) a terméknek,
 4. b) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
 5. c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
 6. d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak

fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától

számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

 1. § (1) A fogyasztó a 20. §-ban biztosított jogát
 2. a) a 2. mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával;

vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja.

(2) A vállalkozás internetes honlapján is biztosíthatja a fogyasztó számára a 20. §-ban meghatározott jog (1) bekezdés szerinti gyakorlását. Ebben az esetben a vállalkozás tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztói nyilatkozat megérkezését.

(3) A 20. §-ban meghatározott jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a 20. § (2) bekezdésében, illetve a 21. §-ban meghatározott határidő lejárta előtt elküldi.

(4) A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 20. §-ban meghatározott jogot e §-sal összhangban gyakorolta.

 1. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

 1. i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

 1. m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

 

 1. Elállási jog gyakorlásának menete

 

Amennyiben a megrendelő  élni kíván az elállási jogával, ezt írásban jelezheti felénk, Dénes Krisztián Patrik E. V. nevére és 2531 Tokod, Kossuth Lajos u. 13. postai címre küldött hagyományos levélben. Az elállási nyilatkozat mintáját ITT töltheti le. A nyilatkozat feladásától számított 30 napon belül visszatérítjük a vételárat a vevő részére abban a formában, ahogy a vevő a kifizetést teljesítette.

 

 1. Reklamáció

 

Reklamációt a megrendelés kézhezvételétől számított 14 napon belül tudunk elfogadni. Reklamáció esetén, kérjük, adjon rövid leírást a hibáról, valamint a megrendelés számát és a reklamáló személy nevét és egy címet, amelyre az árut vissza tudjuk küldeni. Az árut – melyre a reklamáció irányul – küldje ajánlott csomagként az egyedibabzsak.hu internetes áruházunk címére. Az egyedibabzsák.hu-nak nem áll módjában utánvétes csomagot átvenni. Reklamációt csak akkor fogadunk el, ha a termék alkalmasak szakértői vizsgálatra. A szakértői vizsgálat feltétele, hogy a csomagolás nem sérült meg a szállítás alatt.

 

Az egyedibabzsák.hu internetes áruház nem veszi figyelembe a következő reklamációkat:

 

– Az ügyfél által, a rendelés során elkövetett hibák esetén (pl: rosszul megadott adatok).

 

– Rosszul kiválasztott termék.

 

– Nem rendeltetésszerű használat esetén:

 

A termék mechanikai sérülése esetén, melyek az ügyfél hibájából adódnak.

A reklamációt az érintett termék kézhezvételét követő 20 munkanapon belül vizsgáljuk ki. Amennyiben a reklamációt elutasítottuk a termék az ügyfél saját költségein tudjuk visszajuttatni, vagy személyesen átveheti az egyedibabzsák.hu irodájában a reklamáció beérkezésétől számított 30 napon belül.

 

 1. Panaszkezelés

Panaszbejelentés: info@egyedibabzsak.hu e-mail címen vagy a www.egyedibabzsak.hu/kapcsolat felületén közvetlenül teheti meg.

A szolgáltató a panaszt haladéktalanul, legkésőbb 15 munkanapon belül kivizsgálja és az kivizsgálás eredményéről írásos formában értesíti a panaszkodót.

Panasz egyéb lehetőségei:

 • Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, Cím: 1088 Budapest, József krt. 6., Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf: 20., Központi telefonszám: +36 1 459 4800 Faxszám: +36 1 210 4677 
 • Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség megyei kirendeltségei
 • Békéltető testület: ha az ügyfél a vitás kérdést bíróságon kívül, békés úton szeretné rendezni, elérhetőség: Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36. Tel.: 06-34-513-010, e-mail: kemkik@kemkik.hu
 • Bírósági kereset benyújtása (Ptk. 2013. V. tv.  és Polgári Perrendtartásról szóló 1952. III. tv.)
 1. Egyebek

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001-es CVIII: tv. illetve a fogyasztó és a vállalkozó közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet az irányadó.

A szolgáltató szakmai kamarának nem tagja, így az egyetlen magatartási kódex sem érvényes rá.

A szolgáltató bármikor jogosult az ÁSZF-et módosítani. Az módosítás csak a módosítás után  létrejött szerződésekre nézve kötelező.

Szerződés nyelve: magyar

Vásárláskor írásbeli szerződés nem kötünk, így azokat nem iktatjuk.

 

Letölthető verzió elérhető ITT

Jelen ÁSZF hatályba lépése: 2015.05.01

 

Egyéb tájékoztatók:

Jogi nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató